Sider

fredag 22. mai 2009

Basel Lecerli - Tyske honningkager

Disse er dejlige og godt at have stående, 
både fordi de ser hammergodt ud 
og de kan godt tåle at stå nogen uger,
bliver bare bedre og bedre med tiden!

Ingredienser:
500 g hvedemel
1 spsk kanil
1 1/2 tsk stødt nelliker
1 tsk kardimommer
1/2 tsk muskat
1 tsk natron
320 g honning
1 dl råsukker /sukker
2 spsk vand
1-2 dl mandler, hakkede
1 dl syltet appelsinskal
revet skal af en 1/2 citron

Glasur: 
200g flormelis
3 spsk vand
3 spsk rom /romessens
Fremgangsmåde: 
Varm ovnen til 180 °c. 
Sigt sammen mel, kanil, nelliker,
kardimommer, muskat og natron i en skål. 
Varm honning, sukker og vand i en gryde. 
Hæld i en røreskål og bland godt sammen. 
Tilsæt mandler, appelsinbark og citronbark.
Bag i et lidt større ildfast fad, godt at sætte bagepapir i bunden og omkring.
Press dejet godt ned, det skal være ca 2 cm i højden. 
Bag i 20 minutter.
Lav glasuren imens, den skal være ret tynd.
 
Når kagen kommer ud af ovnen skæres den  i mindre stykker,
  men ikke helt ned igennem den. 
Sæt glasuren på og lad kagen køle af. 
Skær den derefter helt i gennem. 
Opbevares i en lufttæt beholder, kan også fryses. 
  

Nyd med en god kop kaffe, jeg anbefaler café latte.


Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Så fint det ser ut, får nog försöka mig på att baka det här.
    Ha det gott

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...